Illustrasjon med en jente som holder en bok. Ved hodet hennes er tankebobler med puslespillbrikker, spørsmålstegn og en tent lyspære. Rundt henne svever teknologi-elementer som smarttelefon, robot, romrakett.

Vårt samfunnsengasjementVi bidrar til teknologilek- og læring

I tråd med vårt ønske om å engasjere oss i arbeidet med å gi barn og unge en større forståelse for teknologi, bidrar vi med støtte til gode tiltak og arrangementer i nærmiljøet.

First LEGO League på Lundstein skole

Høsten 2022 sponset vi elever ved Lundstein skole med midler for at de kunne delta i First Lego League EXPLORE.

Oppdraget ble løst som et skoleprosjekt over en periode på 8 uker, og avsluttet med en turneringsdag i Gjøvik Olympiske Fjellhall, hvor alle prosjektene ble presenterert.

Se mer fra First LEGO League

Nærbilde av en karusell, som minner om en vindmølle, bygget med LEGO. I bakgrunnen ser man to elever som observerer karusellen.
Foto: Frode Slettum

Young Coderz – Kodecamp på Gjøvik bibliotek

Sommeren 2022 fikk barn mellom 9 og 12 år anledning til å være med på en ukes kodecamp på Gjøvik bibliotek. Barna kunne lære koding i Scratch, og prøve 3D-printing, roboter, droner, VR og mye moro.

Se mer fra kodecampen

Mer enn 10 barn som sitter i en klasserom-lignende situasjon. Barna ser konsentrert på hver sin laptop. I bakgrunnen ser vi én av instruktørene fra Young Coderz som følger med på barna.
Foto: June Solberg