Illustrasjon med en jente som holder en bok. Ved hodet hennes er tankebobler med puslespillbrikker, spørsmålstegn og en tent lyspære. Rundt henne svever teknologi-elementer som smarttelefon, robot, romrakett.

Vårt samfunnsengasjement

Vi bidrar til teknologilek- og læring

I tråd med vårt ønske om å engasjere oss i arbeidet med å gi barn og unge en større forståelse for teknologi, bidrar vi med støtte til gode tiltak og arrangementer i nærmiljøet.

FIRST LEGO League på Lundstein skole 2023

Høsten 2023 sponser vi Lundstein skole med midler slik at de kan delta i FIRST LEGO League.

Årets oppdrag har navnet MASTERPIECE℠, og handler om hvordan teknologi kan forbedre publikums opplevelse av kreative produksjoner.

Mer om First LEGO League 2023

En dragelignende figur bygget av lego, som en del av First Lego League 2023
Foto: FIRST LEGO League

FIRST LEGO League på Lundstein skole 2022

Høsten 2022 sponset vi elever ved Lundstein skole med midler for at de kunne delta i FIRST LEGO League EXPLORE.

Oppdraget ble løst som et skoleprosjekt over en periode på 8 uker, og avsluttet med en turneringsdag i Gjøvik Olympiske Fjellhall, hvor alle prosjektene ble presenterert.

Mer om FIRST LEGO League 2022

Nærbilde av en karusell, som minner om en vindmølle, bygget med LEGO. I bakgrunnen ser man to elever som observerer karusellen.
Foto: Frode Slettum

Young Coderz – Kodecamp på Gjøvik bibliotek

Sommeren 2022 fikk barn mellom 9 og 12 år anledning til å være med på en ukes kodecamp på Gjøvik bibliotek. Barna kunne lære koding i Scratch, og prøve 3D-printing, roboter, droner, VR og mye moro.

Mer om kodecampen

Mer enn 10 barn som sitter i en klasserom-lignende situasjon. Barna ser konsentrert på hver sin laptop. I bakgrunnen ser vi én av instruktørene fra Young Coderz som følger med på barna.
Foto: June Solberg